Skip to main content

“We gaan eerst naar de Hidischool. Daar hebben we de peuterspeelzaal voorzien van tafeltjes en stoeltjes en een aantal van de 130 kinderen gaat hier naar school. Het hoofd van de school komt ons tegemoet en we bekijken eerst het terrein. Het is hier ruim opgezet met een speeltuin waar wel het
een en ander aan moet gebeuren. Het voetbalveld is een grote zandvlakte. In de toekomst moet hier gras komen en het is de bedoeling om rondom het voetbalveld een atletiekbaan aan te leggen.
Dan lopen we naar een achtvormig huisje waar de kleuters zijn gehuisvest. De deur gaat open en we zien de kinderen keurig aan de door ons gesponsorde tafeltjes en stoeltjes zitten. Wat een discipline!
We geven de kinderen allemaal een handje maar eentje vind die witte mevrouw wel heel eng en legt zijn hoofd op zijn tafeltje. Het jongetje naast hem vind zichzelf nu heel stoer en schud mij uitbundig de hand. De kinderen waren net bezig in hun schriftje om letters te oefenen. De dag ervoor hadden ze een kleiwerkje gemaakt dat stond te drogen. Voor alle kinderen hadden we  broodjes en een banaan meegenomen dat was echt een feest voor ze!”

Lees meer via Reisverslag Ethiopië 2022