Onze projecten

• Inmiddels gerealiseerd:
    • Stroomvoorzieningen voor de leerkrachten, zodat zij ’s avonds zelfstudie kunnen doen en de lessen kunnen voorbereiden. (foto)
    • Gerenoveerde klaslokalen, ruimte voor ieder kind uit de regio.  (foto)
    • Er is een regenwateropslagtank gerealiseerd. (foto)
  • Aankomende doelstellingen
    • Doel 1
    • Doel 2
    • Doel 3

(icoontje) Projectlocatie

Het dorp Deda ligt vlakbij Debre Zeit, een stad ongeveer 60 km ten zuiden van Addis Abeba. De lokale basisschool is in 2002 opgericht door de lokale boerenvereniging (Deda Farmers Association) voor de kinderen van Deda en omgeving. Voorheen moesten deze kinderen dagelijks (!) urenlange afstanden afleggen om in een naburig dorp naar school te gaan. Dit had tot gevolg dat weinig kinderen naar school gingen. Nu gaan er bijna 1.800 kinderen naar de school in Deda. Iets meer dan de helft bestaat uit jongens.

De school in Deda heeft 6 klaslokaaltjes en een klein kamertje voor de leraren. Er zijn nog weinig onderwijsmiddelen en er is nog geen schoon water. Sanitaire voorzieningen zijn nauwelijks aanwezig en zeer slecht. De basisschool is al wel officieel erkend door de overheid die de lerarensalarissen betaalt en een jaarlijkse bijdrage geeft voor de aanschaf van schoolboeken en leermiddelen. Dit bedrag is een zeer welkome bijdrage maar absoluut onvoldoende om noodzakelijke middelen aan te schaffen en verbeteringen aan te brengen.

Samen met u kunnen we het verschil maken voor deze kinderen, en ze helpen bij het bouwen van een toekomst!

• Knop  ‘Doneer nu (ideal optie)’ + ‘blijf op de hoogte’ (inschrijfoptie nieuwsbrief)

Actualiteiten