Speeltuin

Ons motto “IEDER KIND VERDIENT DE KANS OM ZICH TE ONTWIKKELEN” gaat verder dan alleen ervoor zorgen dat we faciliteren in onderwijsmiddelen, water, sanitair en elektriciteit.
Juist de allerjongste kinderen moeten ook kind kunnen zijn en kunnen spelen.

In Ethiopië moeten kinderen helpen op het land en in de huishouding. Door ze zo vroeg mogelijk aan school te binden zullen ze eerder met lezen en schrijven in aanraking komen, wat natuurlijk goed is voor de ontwikkeling van het kind. Maar spelen is net zo belangrijk. Speeltuinen zijn belangrijk om kinderen te laten bewegen maar ook sociale vaardigheden op te doen. Het concentratievermogen van kinderen neemt toe waardoor zij ook weer beter presteren op school.

Onder supervisie van Getu (onze vaste coördinator ter plaatse) is bij de Okiyoo school een speeltuin aangelegd bestaande uit een schommel, een wip en een draaimolen. De kinderen gaan nu met nog meer plezier naar school!

Alle speeltoestellen zijn gemaakt door de lokale timmerman/metaalbewerker. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat alles stevig verankerd staat in de grond zodat het veilig is voor de kinderen.